Over de Mercatormarkt

De MercatorMarkt is de lekkerste en liefste markt op het Mercatorplein in de Baarsjes in Amsterdam-West!

Vers, duurzaam, kleinschalig, superlekker en origineel

De Mercatormarkt is de lekkerste en liefste markt op het Mercatorplein in de Baarsjes in Amsterdam-West!

Honing van de imker, olijfolie van kleine producenten in Spanje en kaas van koeien uit de Noord-Hollandse wei: op de Mercatormarkt vind je het allemaal.

We vinden het belangrijk dat de etenswaren vers en op een duurzame manier zijn bereid. En ze moeten natuurlijk superlekker zijn! Daarnaast is er genoeg ruimte voor originele non-food producten.

De spulletjes die verkocht worden op de Mercatormarkt, zijn op duurzame wijze gemaakt en komen van kleine ondernemingen. Voor zowel food als non-food producten is de graadmeter: ondernemerschap met een goed verhaal!

Voor jong en oud

Naast de leuke en lekkere producten die je kan kopen, is de Mercatormarkt ook een gezellige ontmoetingsplek. Maak onder het genot van een hapje en drankje een gezellig babbeltje met buurtgenoten.

Voor de kinderen is er ook altijd iets leuks te beleven op de markt. Een reuze- sjoelbak, draaimolentje, poppentheater of knutselworkshop. Het houdt ze op een leuke manier bezig en ondertussen kan jij lekker shoppen.

Voor de buurt

De Mercatormarkt is er voor iedereen. Buurtbewoners kunnen ook meedoen aan de markt en hun eigen spullen verkopen bij de BuurtkraamSoekhoek. Je vindt er van alles. Van vintage kleding en creatieve maaksels tot hebbedingen en zolderschatten. Voor zachte prijzen. Soek en gij zal vinden!

Ik Geef om de Jan Eef

De Mercatormarkt is een evenement dat is ontstaan als initiatief van winkelstraatvereniging Ik Geef om de Jan Eef, met als doel om een duurzame kwaliteitsmarkt neer te zetten waar de buurt van op aan kan.