Over de Mercatormarkt

De Mercatormarkt is hét buurtspektakel van de Baarsjes in Amsterdam. Hier ontmoet je je buren, vind je tweedehands spullen en zolderschatten voor zachte prijzen en kun je genieten van straattheater, verhalenvertellers en live muziek van Petit Socco.

Her en der zijn gezellige zithoekjes ingericht, goed voor een lekkere kop koffie van White Label, een bakkie pleur van Joke, of een lekker drankje met snacks van ondernemers uit de buurt.

Kinderen kunnen een rondje zweven bij de Zweefmolenaar of aanschuiven bij de leukste kinderworkshops.

Voor ieder wat wils, een plein vol gezelligheid.

Voor de buurt

De Mercatormarkt is er voor iedereen. Buurtbewoners verkopen hun spullen op de markt bij de buurtkramen. Je vindt er van alles, voor zachte prijzen.

Van tweedehands kleding en speelgoed tot geinige hebbedingen en bijzondere zolderschatten. Van postzegels tot jurkjes en van vette speciaalbierglazen tot old school zonnebrillen.

Ook staan er mensen met zelfgemaakte spullen, die de maker eens wil testen bij een groter publiek. Denk aan kleine kunstwerkjes, kaarten, lampjes, sjaaltjes, breisels.

Het kan van alles zijn.

Voor jong en oud

De Mercatormarkt is een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud. Geniet van een hapje en drankje van ondernemers uit de buurt, en maak een gezellig babbeltje met buurtgenoten.

Voor kinderen is er ook altijd iets leuks te beleven op de markt. Sowieso rondjes zweven bij Zweefmolenaar Menno en elke editie een toffe knutselworkshop. De kids zijn op een leuke manier bezig en ondertussen kan jij lekker shoppen.

Zo is de Mercatormarkt begonnen…!

De Mercatormarkt is gestart in 2010 als initiatief van winkelstraatvereniging Jan Eef. De Mercatormarkt is van klein naar steeds groter gegroeid. Ooit was het een biologisch marktje, nu is het een groot buurtevenement, waar iedereen welkom is.

Heb je een vraag, wil je meedoen, of heb je een tof idee? Laat het weten, Mercatormarktmeesters Carolien & Hedwich nemen zo snel mogelijk contact met je op. Dankjewel alvast!

Comments are closed.